Руско-турският поток да се превърне в постоянен генератор на огромни

...
 Руско-турският поток да се превърне в постоянен генератор на огромни
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Годишната лихва на Руско-труски поток на Борисов, която ще плащаме, ще е около 170 млн.лв.

 „ Руско-турският поток ” да се трансформира в непрекъснат генератор на големи загуби, единствено лихвите ще ни костват към 170 млн.лв. 

Това разяснява във фейсбук страницата си Мартин Димитров.

Ето цялостния му разбор: 

С Данък добавена стойност цената доближава да 3,36 милиарда лв.. Тези средства се взимат като заем. При това състояние единствено лихвите на годишна база евентуално ще бъдат сред 135 млн. лв. и 170 млн. лв.. До момента няма нито един сериозен разбор, който да демонстрира, че предстоящите доходи ще могат да покрият даже лихвите по заема. Да не приказваме, че постоянно има и спомагателни разноски при сходни планове, включителна годишни експлоатационни разноски. Цената постоянно е по-висока от плануваната и надлежно лихвените заплащания ще бъдат още по-високи. Освен това предстоящите американски и европейски наказания в допълнение ще влошат финансовото състояние.

Така има основна заплаха да се окаже, че „ Руско-турският поток ” генерира ежегодишно загуби за българската енергетика, които могат да се употребяват от Москва като рекламация за превръщането им в благосъстоятелност на тръбопреносната мрежа и внезапно, тя да се окаже съветска благосъстоятелност. Например Турция към този момент заменя по-скъпия съветски газ, с по-изгоден различен.

За да се защитят от всякаква отговорност ГЕРБ и Българска социалистическа партия позволиха плана, като изменение на Енергийната тактика, гласувана от Парламента. Целта е един ден да кажат, „ ние не сме отговорни Парламентът групово гласоподава ”, т.е. самостоятелна отговорност няма…



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР